Mijn verhaal

Mijn leven kenmerkt zich door leren en persoonlijke ontwikkeling. Als kind werd ik al gestimuleerd om m’n talenten en interesses te ontdekken en ze te laten woekeren. Van schrijven tot windsurfen, van toneel tot lesgeven. Zo studeerde ik af als Kunsthistorica maar ontwikkelde ik me al snel tot leidinggevende op het terrein van marketing en communicatie. Als Communicatie manager stond de professionele ontwikkeling van mijn afdelingen hoog in het vaandel en gaf ik ruim baan aan de groei en bloei van mijn mensen. Bij nieuwe werkgevers stapte ik altijd binnen op het punt dat ze een grote verandering doormaakte. Waarbij ik de in- en externe communicatie ontwierp. Mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid stuurden me een aantal jaren geleden de hoek van verandermanagement in. Veranderen. Een ander woord voor ontwikkelen. Ik heb van ontwikkelen inmiddels mijn vak gemaakt.

De verhalen van anderen. Mijn verhaal. Jouw verhaal

De verhalen van mensen en organisaties vertellen kan ik als geen ander. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen en organisaties beweegt. Toch knaagde er wat. Kende ik mijn eigen verhaal wel? Waarom doe ik wat ik doe? Wie ben ik ten diepste en wat wil ik nog ontwikkelen om meer mijn eigen plek in te nemen en mijn talenten te laten groeien? In 2021 begon ik met dat verlangen aan de opleiding Systemisch Werken. Inmiddels ken ik mijn eigen verhaal (het waarom van mijn patronen) van kaft tot kaft. En dat geeft rust en energie tegelijk.

Systemisch kijken en werken is een waardevolle tool in mijn gereedschapskist geworden.
Ook organisaties zijn systemen met patronen en gedragingen. Hier spreken we vaak van ‘de onderstroom’ waar we maar geen grip op kunnen krijgen. Waardoor veranderingen niet van de grond komen of beklijven. Systemisch kijken naar ordening, geven & nemen, in- & uitsluiting helpt organisatiegedrag te begrijpen. Hoe dat gedrag is ontstaan, en aan welke knoppen wel en niet gedraaid kan worden als er een wens is tot verbetering.
In het coachen biedt systemisch werken een heldere en effectieve methode.  Opstellen van vraagstukken geeft cliënten veel duidelijkheid waar ze soms geen woorden voor konden vinden of bleven hangen in hun verhaal. Systemisch kijken maakt zichtbaar waar gedrag en reacties vandaan komen en welke helende beweging nodig is. Het is bijzonder mooi om mensen te mogen begeleiden die hun eigen verhaal willen leren kennen. En zo de regie over hun gedrag en leven terug pakken.
De combinatie van het begeleiden van organisaties èn individuen bij hun ontwikkeling, het leren begrijpen van hun verhaal, brengt me naar de plek waar ik wil zijn. Mijn plek.

Lees meer over wat ik voor je kan betekenen op het gebied van coaching en opstellingen

Tussen het stadsleven en Yin Yoga

In mijn persoonlijke leven, dat zich afspeelt in Utrecht, ben ik moeder van een fantastische zoon. Reizen geeft me inspiratie en rust, waarbij architectuur en natuur vaak mijn bestemmingen bepalen. Ik ben vaak in de Ardennen te vinden om te wandelen met vrienden en geef elke week Yin Yoga les in Utrecht. Bewust stilstaan en luisteren naar mijn fysieke lichaam geeft me een schat aan informatie. Ik vind het prachtig om dat door te kunnen geven aan anderen.

Neem gerust contact op voor een nadere kennismaking

Scroll naar boven